OPPSTART AV BARNEHAGEÅRET 2020-2021

ONSDAG 19.08.20.  Vi ønsker hjertelig velkomne til nytt barnehageår for både kjente og nye foreldre og barn i vår barnehage. Vi ønsker spesielt velkommen til de nye barna som skal begynne hos oss.

Barnehagen jobber fortsatt på gult nivå i forhold til smitteverntiltak. Det betyr følgende; Hver avdeling er en kohort og kan ikke samarbeid med hverandre. Uteområdet deles inn i 4 soner, der hver avdeling får hver sin sone. Barna kan ikke «vandre» mellom kohorter. Åpningstiden vil være kl. 0730-1600. Grunnen til at tilbudet med kortere dager videreføres, er at barnehagene skal drive i tråd med ulike krav om smitteverntiltak fra helsemyndighetene. Her gis det blant annet føringer om hygienetiltak og redusert kontakthyppighet mellom personer. For å organisere dette på en god måte som sikrer stabilitet og forutsigbarhet for barn, foreldre og ansatte, er det derfor fortsatt behov for at åpningstidene er noe begrenset. Vi beklager ulempen det måtte medføre for dere.

Vi kartlegger behovene dere har for levering og henting, da vi må legge til rette for god bemanning gjennom hele dagen. Gi en melding til din avdeling om når du leverer og henter ditt barn (dere som starter for første gang, kan vente til oppstart). Vi oppfordrer de som har mulighet for å ha en kortere oppholdstid til å ha det. Vi går gjerne i dialog og ser på løsning sammen med dere😊 Vi takker for deres fleksibilitet til å ha noe kortere barnehagedag for barnet ditt.

Barn av foreldre med samfunnskritiske funksjoner vil fortsatt ha mulighet for et tilbud innenfor det som er barnehagens åpningstid i normaldrift, men dette må avtales med avdelingen. Det understrekes at dette tilbudet kun gis ved behov.

Vi vil ikke starte opp med frokost igjen, men de som har behov for å komme tidlig, kan ta med matpakke som de kan spise dersom det er ønskelig. Barna får servert lunsj rundt kl. 10.30-1100 og ettermiddagsmåltid ca. kl. 1400 her i barnehagen.

LEVERING OG HENTING
Vi fortsetter henting og levering ute, så godt det lar seg gjøre. Barns behov kommer alltid først, så dersom noen barn synes dette er vanskelig så kommer dere selvfølgelig inn. Det viktigste er at det kun er en familie i garderoben om gangen. Blåskog, skogstjerne og hvitveis går rundt for levering slik som før. Det er også fint om kun en forelder leverer, og at søsken som er store nok ikke blir med inn. For dere som er nye møter vi dere når dere kommer om morgenen slik at vi kan vise riktig vei. Ved tilvenning følger kun en foresatt. Husk ellers god håndhygiene og avstand til andre barn, foreldre og ansatte. Mer informasjon vil komme etter hvert.

Mvh Ida Fjelde Maaland
Styrer Jørpeland barnehage