Månedsbrev for Januar

Så var vi komt til februar, og månedene fyker forbi oss! Heldigvis går det ikke så fort at vi ikke får kost oss, for det gjør vi hver dag :) Vi ser mye kjekk og god lek på avdelingen nå :)

For flere av barna har leken vært av mer fysisk art. F.eks. å springe rundt bordet på avdelingen, trykke på lekene for å finne ut hvordan ulike ting virker og hvilke lyder de ulike lekene har. Nå har barna komt til det stadiet i lek utviklingen at de prøver ut flere og flere funksjoner ved leker/ leken de er i. Barna har også begynt med late-som-lek alene og sammen med andre barn. Late-som-leken fører til økt språkutvikling, kognitiv utvikling og utvikling av sosiale ferdigheter.

Det er flere leker som er populære på avdelingen for tiden. De leker med biler, dyr og byggeklosser som også fungerer som brødskiver, ispinner og sjokolade (late-som-lek) og de leker i dukkekroken, hvor de dekker bordet og serverer mat til hverandre og oss voksne. Vi voksne blir servert både saft, kaffe, is og sjokolade i store mengder og vi er veldig fornøyd med det :) I løpet av leken til barna leker barna litt alene, litt parallelt (ved siden av hverandre) og litt sammen. De går ut og inn av leken, slik det passer – noe som tyder på at barna har god lek kompetanse og kan lese lekekodene som trengs for å komme inn i lek. Vi voksne er hele tiden på gulvet, for å støtte og hjelpe barna i leken eller for å fungere som ett trygt og godt fang hvis de trenger en pause – det er nemlig ganske krevende for barna å vær i så stor aktivitet som leken er over tid :)

Ellers i januar har vi blitt godt kjent med Ida og Retaj. Begge jentene er trygge og trives god i barnehagen sammen med de andre barna, og de andre barna har tatt godt imot dem og de passer på at Ida og Retaj har det de trenger av leker og eventuelt kosebamser og tytter :)

Vi har også vært en tur på jørpelandsholmen, og dette er noe vi skal prøve å få til oftere når vi har tur dag! Vi har også benyttet oss av skateparken og barna stortrives der og får gode grovmotoriske utfordringer :)

I februar skal vi fortsette med Ole Brumm temaet vårt. Så langt har vi gjort oss kjent med Ole Brumm sangen og hvem som bor i hundremeter skogen! Det neste vi har på planen er å bli bedre kjent med hver enkelt medlem i hundremeterskogen, samtidig som vi knytter det sammen med temaet om antall, rom og form fra rammeplanen. Vi har tro på at dette blir ett kjekt tema, som vi kan bygge på og gjøre mye utav. Etter hvert vil det komme opp mer dokumentasjon på veggene, både inne på avdelingen og i gangen, slik at dere kan følge med på hva vi jobber med på avdelingen.

Ellers så skal vi markere samenes nasjonaldag som er 6.februar. Da skal vi først ha en samling om hvem samene er og deres tradisjoner som blant annet nasjonaldrakten, nasjonalretten bidos og fargelegge flagget. Til lunsj denne dagen skal vå få servert bidos som blåklokke og blåskog skal lage :)

Vi skal også ha karneval i barnehagen og da kan barna kle seg ut som de vil men vi ønsker ingen skumle masker eller våpen i barnehagen, slik at vi skremmer noen. I forbindelse med karnevalet skal vi lage karnevalskatter som vi skal pynte og henge opp på avdelingen.

I slutten av måneden er skolens vinterferie og noen av barna skal ha ferie. For de som er i barnehagen vil rutinene være ganske like men det kan vær vi gjør om på noen av planene i løpet av uka. På mandagen skal vi blant annet lage fastelavns boller sammen med hvitveis :)

SU (samarbeidsutvalget) har nylig hatt møte, og i den forbindelse har foreldrerepresentantene opprettet en facebook gruppe som heter Jørpeland Barnehage foreldregruppe, som vi inviterer alle til å søke opp og bli medlem i. Dette er en felles side for alle foreldre til barn i Jørpeland Barnehage. Den er tenkt som et frivillig foreldrefellesskap, og er uavhengig av barnehagens formelle drift. Her er det fritt for å stille spørsmål eller dele sosiale og praktiske tips til glede og nytte for andre foreldre. NB: Dette er en side som er åpen for alle, og ikke et sted å legge ut privat informasjon eller dele bilder av andres barn. Dersom noen ønsker å ta opp problemstillinger rundt barnehagens drift eller barnas hverdag, er dere hjertelig velkomne til å ta direkte kontakt med oss i SU (samarbeidsutvalget mellom foreldre og barnehage). SU representantene er Eva (mor til Philip) og Bodil (mor på blåklokke). Det vil også ligge telefon lister med telefon nr. til foreldrene på avdelingen i barnas hyller, slik at dere kan ta kontakt med hverandre på privaten om dere ønsker.

Vi ønsker dere en fin måned, er det noe dere lurer på eller ønsker en samtale om – ta kontakt med oss. Vi er alltid tilgjengelige :)

Hilsen Kristina, Marianne, Valentina, Marion og Kari.