Månedsbrev skogstjerne

GODT NYTT ÅR! :)

Tenk allerede et nytt år! Vi ønsker alle et godt nyttår og vi håper dere har hatt en fin julehøytid sammen! Vi vil benytte anledningen til å takke for et godt samarbeid gjennom året som har gått, og vi ser frem til det nye året! Vil også takke for tilbakemeldinger vi har fått, det setter vi stor pris på. Vi ønsker at dere alle skal oppleve at vi gjør vårt beste for å møte dere og deres barn på best mulig måte, og er helt avhengig av deres tilbakemeldinger for å kunne endre noe dersom vi ikke klarer å møte dere og deres barn slik dere ønsker.

Nå er vi klare for ett nytt år sammen, men først en liten oppsummering av desember. Vi bakte og pyntet pepperkaker, var i kirka på julegudstjeneste, hadde nissefest, laget julegaver og julepynt. Vi har alle kjent på spenningen som bygger seg opp etter hvert som dagene til jul kortes ned. Det er kjekt å se gleden og forventningene barna kommer med hver dag :). Vi tok også imot Kristina og Retaj og Ida har vært på besøk hver mandag! Vi går en spennende tid i møte og vi gleder oss til å bli skikkelig kjent med dem alle :)

I januar starter vi opp med ett nytt prosjekt på avdelingen. Gjennom dette halve året skal vi ha prosjekt om Ole Brumm. Vi skal virkelig bli kjent med Ole Brumm og vennene hans i hundremeter skogen, samtidig som vi jobber tverrfaglig og trekker inn de 7 fagområdene i rammeplanen og barnehagens 3 hovedsatsingsområder. Dette blir interessant og spennende, samtidig som det gir oss større mulighet for å jobbe skikkelig i dybden med temaet.

Ellers endrer vi også litt på ukes rytmen vår! På mandager skal vi nå ha lesegrupper/ språkarbeid på planen, da med hovedfokus på dialogisk lesing. Da deler vi avdelingen i 3 grupper, hvor den voksne som er på gruppa har planlagt og gjort seg godt kjent med en bok og velger bok ut i fra tema eller hva vi ser barna interesserer seg for. Gjennom dialogisk lesing gir vi barna mulighet til å delta i boka ved peking og samtaler rundt bildene. Målet er å utvikle barnas språk og invitere til læring, utforsking og lek av det muntlige og skriftlige språket. Dialogisk lesing er også en del av strand kommunes leseprosjekt og er en av hovedsatsingsområdene til barnehagen.

Vi endrer også turdagen vår fra torsdag til tirsdager. Vi satser på at vi vil få til lengre turer når vi flytter turdagen til tirsdager. Torsdager har vi utedag, da er vi som oftest i barnehagen å leker men vi vil nok prøve oss i skateparken også etter hvert :)

Martha kommer også tilbake i praksis, det er først 4 dager i første omgang nå i januar. Deretter kommer hun tilbake i praksis i slutten av februar, og skal være hos oss i 3 uker. Frida skal ha utenlands praksis, og vi ønsker Frida lykke til :)

Ønsker alle en fin januar måned :) Hilsen Kristina, Marianne, Valentina, Marion og Kari.