En vanlig dag i Jørpeland barnehage

Jørpeland barnehage har åpent fra 06.30 - 16.45. Kjernetiden er fra 07.30 - 16.00, og det betyr at de som har behov for å levere før 07.30 eller etter 16.00, må sende inn en søknad om det. Denne søknaden blir sendt til deg i posten, eller levert ut under besøksdager (les mer om besøksdager før oppstart under "Ny i barnehagen? - Oppstart"). De som har behov får alltid innvilget søknaden sin. Frokost er fra 07.30 til 08.30, så dersom barnet ditt skal spise frokost i barnehagen må det komme før dette. Vi er bevisste på og interessert i å skape gode måltidsituasjoner for barna, samt å ha et godt og variert kosthold med lite sukker. Les gjerne mer om dette i vedlegget som ligger på høyre side på nettsiden.

Klokken 09.30 starter opplegget for dagen, så barna må ha blitt levert i barnehagen innen dette. Foreldre får levert ut månedsplaner med oversikt over hva som skjer dagene i den kommende måneden og månedsbrev som forteller om måneden som har vært. Se vedlegg for eksempler på hvordan disse kan se ut. De blir lagt ut på IST (www.direktebhg.no) som du får brukernavn og passord til når barnet ditt starter i barnehagen. Avdelingen med de eldste barna har fast førskolegruppe hver mandag, men er ofte delte de resterende dagene også, da avdelingen består av både 4 og 5-åringer. Alle avdelingene bruker mye smågrupper, da dette er gunstig for barnas lek og læring. Små grupper skaper for eksempel mer ro og konsentrasjon for det enkelte barn i forhold til lek og aktivitet, det fremmer kontakt og stimulerer til vennskap mellom barna, og det gir bedre mulighet til å trene på spesifikke områder som språk, motorikk og/eller sosiale ferdigheter.

Avdelingene starer dagen med samling der de går igjennom hvilken dag det er, måned, været og hva de skal gjøre denne dagen. De snakker sammen om hva de må ha på seg av yttertøy og synger gjerne noen sanger. I samlingene jobber også avdelingene i periodevis med Bravo. Bravo kan du lese mer om på denne hjemmesiden.

Lunsj starter rundt 10.30-11.30, det kan variere litt fra liten til stor avdeling, de med små barn på avdelingen starter gjerne lunsj 10.30. Etter lunsj er det utelek - vi er mye ut i denne barnehagen, og er glad i å gå på tur! Avdelingene med de minste barna ser noen ganger at det passer bedre å være ute før lunsj, kanskje spesielt under oppstartsperioden hvor det kan være litt skummelt å være på det store området ute sammen med alle de store barna. I tillegg har vi et mindre område inne i barnehagen som er avgrenset med gjerde som er for de minste barna. Der får de være mer i fred fra de eldre barna. Dette tilpasses etter barnas/gruppens behov. Eksempler på plasser hvor vi går turer til:
- Holmen
- Krokhøl
- Selemork
- Hestestien
- Ingerskogen
- Nordlys
- "skjevesteinen"
- Skarbekken og resahaugen
- ulike ballbinger på Jørpeland

Vi jobber med å oppdatere fanen som heter utelek og turmuligheter slik at foreldre eller andre interesserte får se hvor vi har gått, og bilder fra disse plassene.

Barnehagen prøver å ha fellessamlinger hver fredag, hvor alle avdelingene samles på kjøkkenet. Her tar vi også hensyn til de minste - de er ikke alltid klar for dette i starten, da det blir mange folk samlet på et sted. Avdelingene rullerer ansvaret for samlingene. Noen ganger blir det ren sangsamling, noen ganger øver de lenge og barna er med å viser et skuespill, andre ganger steller de voksne i stand et "show".

Fruktmåltid rundt 14.00 - 14.30.