<<<april 2020><<
april 2020
30310102030405
Regjeringen og Helsedirektoratet har som et ledd i å forhindre ytterligere spredning av koronaviruset, vedtatt å stenge alle barnehager i hele landet. Dette omfatter også stenging av Jørpeland barnehage. Perioden er forlenget frem til 13. april.

Artikkel fra Strandbuen:

Er du en mamma eller pappa nå som trenger litt ekstra støtte – så er vi her for deg. Ta kontakt. Er du en nabo eller slektning som bekymrer deg for en familie eller for et barn, ring barnevernet og fortell om din bekymring, skriver de som jobber for barn og familier i Strand kommune.

Se link til hele artikkelen nedenfor

Til foreldre/foresatte. Det vil bli sendt ut informasjon om igangsatt tilbud (åpen barnehage) for foreldre/foresatte der begge har kritiske samfunnsfunksjoner i løpet av dagen. Se oversikt over kritiske samfunnsfunksjoner.

Tegnefortellinger er noe som av erfaring er populært hos barn. Foreldre kan lære dem selv først - historiene er enkle og korte. Enten kan du som forelder fortelle og tegne, eller så kan du finne video av historiene på youtube. De eldste barna lærer seg fort historien og tegner den selv :) For de kreative sjelene, er det kanskje mulig å få lagt egne fortellinger? Se linker nedenfor.

Barna blir utstyrt med en liste over ting de skal finne rundt hjemme, og en penn for å krysse av på listen. Den som har fylt ut listen først, vinner. Masse ros er super belønning.Det kan være lurt å både skrive og tegne gjenstanden. Barnet kan eventuelt komme til ”basen” hver gang han eller hun har løst en oppgave, for å få en ny. Hentet fra plusstid.no. Se hele innlegget for flere tips.

Dette gjelder for all foreldrebetaling til barnehage og SFO:

1. Betal fakturaen du har fått tilsendt for mars måned som vanlig.

2. Du vil få tilbakebetalt for de dagene du ikke har kunnet benytte deg av tilbudet som følge av stengt skole/barnehage. Vi kommer tilbake med egen informasjon om tidspunkt for tilbakebetaling.

3. Vi avventer situasjonen videre framover. Så lenge skoler og barnehager er stengt, vil vi ikke sende ut faktura med krav om foreldrebetaling.

Fredag 6. mars var vi ute nesten hele dagen i solsteken. Barna lekte masse med hverandre og har kost seg skikkelig. Barna sprang rundt på gresset, klatre på steiner og hadde ulike leker i sandkassen. Syklene ble også mye brukt.

Tips til aktiviteter - hentet fra idebroen på facebook :)

Lydbok om veldig aktuelt tema fra Ida Jacksons bøker om Brillebjørn.

Her finner du informasjon om hjemmekarantene og isolasjon på ulike språk.

Etter råd fra Fylkeslegen henstiller vi familier til å begrense samvær med andre til et minimum.