Telefon: 51740280 Send oss e-post
OPPSTART NYTT BARNEHAGEÅR 2020-2021

Viktig info til alle foreldre - 19.08.20

Vi ønsker hjertelig velkommen til nytt barnehageår for både kjente og nye foreldre og barn i vår barnehage. Vi ønsker spesielt velkommen til de nye barna som skal begynne hos oss:-)

Barnehagen jobber fortsatt på gult nivå i forhold til smitteverntiltak. Det betyr følgende;

* Hver avdeling er en kohort og kan ikke samarbeid med hverandre. Uteområdet deles inn i 5 soner, der hver avdeling får hver sin sone. Barna kan ikke «vandre» mellom kohorter.

* Åpningstiden vil være kl 0730-1600. Grunnen til at tilbudet med kortere dager videreføres, er at barnehagene skal drive i tråd med ulike krav om smitteverntiltak fra helsemyndighetene. Her gis det blant annet føringer om hygienetiltak og redusert kontakthyppighet mellom personer. For å organisere dette på en god måte som sikrer stabilitet og forutsigbarhet for barn, foreldre og ansatte, er det derfor fortsatt behov for at åpningstidene er noe begrenset. Vi beklager ulempen det måtte medføre for dere.

* Vi kartlegger behovene dere har for levering og henting, da vi må legge til rette for god bemanning gjennom hele dagen. Gi en melding til din avdeling om når du leverer og henter ditt barn. Vi oppfordrer de som har mulighet for å ha en kortere oppholdstid til å ha det. Vi går gjerne i dialog og ser på løsning sammen med dere😊 Vi takker for deres fleksibilitet til å ha noe kortere barnehagedag for barnet ditt 😊

* Barn av foreldre med samfunnskritiske funksjoner vil fortsatt ha mulighet for et tilbud innenfor det som er barnehagens åpningstid i normaldrift, men dette må avtales med avdelingen. Det understrekes at dette tilbudet kun gis ved behov.

* Vi starter opp med smøremåltid igjen fra august. Frokost spiser barnet hjemme. Barna får servert lunsj kl 1100 og ettermiddagsmålltid kl 1400 her i barnehagen.

LEVERING OG HENTING

* Gul og hvit base: Dere leverer barnet i yttergarderobe. Der tas dere imot av en ansatt fra deres avdeling. Dere henter barnet på samme måte, ring på ringeklokke ved ytterdøren.

* Blå, rød og grønn base: Vi har 3 innganger, en til hver avdeling i 2. etasje. Dere leverer ved ytterdøren, der vil der være en ansatt som tar imot barnet. Det samme gjelder ved henting.

* Vi kommer til å være mye ute ved hentetiden.

NYE BARN OG DERES FORELDRE

* Ved tilvenning kan kun èn foresatt følge barnet. Vi har ulike tidspunkter som barnet starter i barnehagen på.  Dere går inn i garderoben – dør til høyre på framsiden av bygget. Der blir dere tatt imot av en ansatt fra deres avdeling. Barnet blir sammen med mor eller far med inn på avdelingen sammen med den ansatte.

Husk ellers god håndhygiene og avstand til andre barn, foreldre og ansatte.

Mer informasjon vil komme etter hvert.

Berit Idsøe Bringaker

styrer Førland barnehage